Piščanec v omaki s česnom in slanino
Sestavine:
-
400g piščančja prsa
-
100g prekajene hamburške slanine
-
100g parmezana
-
0,3l smetane za kuhanje
-
2 stroka česna
-
drobnjak
Priprava:
Piščanca razrežemo na manjše kocke in začinimo. Slanino narežemo na majhne trakce (5 x 5 mm). V ponvi na srednjem ognju popečemo narezano slanino do hrustljavega. Nato slanino odstranimo in na maščobi, ki je ostala na visokem ognju spečemo piščanca. Ko ima lepo skorjico, zmanjšamo na srednji ogenj, dodamo česen in smetano za kuhanje. Čez naribamo parmezan in vse skupaj dobro premešamo ter pustimo, da smetana zavre in da je piščanec kuhan. Na koncu čez pretresemo s slanino in drobnjakom.
Priporočena priloga : testenine, njoki, riž….
Obilo užitkov pri pripravi in seveda pri jedi, chef Jure.
Piščančja stegna b.k.k. v prašičji pečki
Sestavine:
- 3 kose piščančja stegna b.k.k.
- prašičja pečka oziroma mrežica
- 1 čili
- drobnjak
- sol
- poper
- rožmarin
- limeta
- olivno olje