Recepti za piščančje in puranje meso 2020-05-12T08:05:47+02:00

Piščanec v omaki s česnom in slanino

Sestavine:

  • 400g piščančja prsa

  • 100g prekajene hamburške slanine

  • 100g parmezana

  • 0,3l smetane za kuhanje

  • 2 stroka česna

  • drobnjak

Priprava:

Piščanca razrežemo na manjše kocke in začinimo. Slanino narežemo na majhne trakce (5 x 5 mm). V ponvi na srednjem ognju popečemo narezano slanino do hrustljavega. Nato slanino odstranimo in na maščobi, ki je ostala na visokem ognju spečemo piščanca. Ko ima lepo skorjico, zmanjšamo na srednji ogenj, dodamo česen in smetano za kuhanje. Čez naribamo parmezan in vse skupaj dobro premešamo ter pustimo, da smetana zavre in da je piščanec kuhan. Na koncu čez pretresemo s slanino in drobnjakom.

Priporočena priloga : testenine, njoki, riž….

Obilo užitkov pri pripravi in seveda pri jedi, chef Jure.

Piščančja stegna b.k.k. v prašičji pečki

 

Sestavine:

  • 3 kose piščančja stegna b.k.k.
  • prašičja pečka oziroma mrežica
  • 1 čili
  • drobnjak
  • sol
  • poper
  • rožmarin
  • limeta
  • olivno olje

Priprava:

V posodo damo piščančja stegna in jih začinimo z soljo in poprom. Sesekljamo čili, česen in drobnjak, dodamo malo limetine lupine in soka, malo rožmarina in olivno olje. Vse skupaj zmešamo in namažemo oziroma natremo meso. Pustimo vsaj 2 uri v marinadi. Nato vsako stegno posebej zavijemo v pečko. Ponev segrejemo in dodamo malo olivnega olja. Na visoki temperaturi opečemo stegna po obeh straneh, nato pa jih prestavimo v pečico na 200°C za 15 minut oziroma dokler termometer ne pokaže 70°C središčne temperature.

Priporočena priloga : ocvrt krompir, zelenjavni pire, riž…