O mesariji Vintar 2021-07-30T09:33:54+02:00

Osnovni podatki:

Ustanovitev: 25.4.1991

Id za ddv: 30614252

Matična št.: 5497914000

TRR: SI56 3000 0001 1714 241

Šifra dejavnosti: 47.220

Kontakti

Naziv: PROMES D.O.O.

Naslov: ŠEPARJEVA POT 8, LAVRICA

Pošta: 1291 ŠKOFLJICA

E-pošta: promes@promes.si

Telefon: 01 366 32 06

Faks: 01 366 32 07

Mobilna: 040 570 172

Začetki dela v mesariji segajo mnogo let nazaj in želimo si da bi še mnogo let v naprej.

 

Začelo se je nekje sredi osemdesetih let dvajsetega stoletja, ko je oče izdeloval mesne izdelke za prijatelje. Leta 1991 se je odločil, da ustanovi podjetje z imenom Promes. To ime ima dva pomena,  prodaja mesa in predelava mesa, kar je tudi naša osnovna dejavnost.

Na začetku so bili zaposleni trije domači in se je delalo v majhni delavnici, ter manjši trgovini na Lavrici in dostavljalo gostinskim obratom.

Že na začetku smo delali z mesom slovenskih rejcev in po starih kmečkih receptih. Z časom se je pokazalo, da je to prava usmeritev, saj so nas začeli kupci prepoznavati po prekajenih izdelkih, salamah, klobasah, …

Postopoma se je trg širil in s tem se je po enem letu tudi povečalo število zaposlenih. Odprli smo tudi prvo poslovalnico za Bežigradom, kjer so nas lepo sprejeli. Z odprtjem lokala se je povečala tudi proizvodnja in hkrati potrebe po novih prostorih, zaradi tega se je izkoristil vsak kotiček v hiši za proizvodnji proces.

Ponudila se nam je možnost po odprtju novih lokacij in sprejeli smo izziv, odprli smo še dve novi trgovini na Pogačarjevem trgu, kjer je bilo na začetku težko, saj nas niso poznali. Toda z trudom, vztrajnostjo in kvaliteto nam je uspelo, začeli so nas prepoznavati in obiskovati kupci v trgovinah in iz gostinskih obratov manjših in večjih sistemov.

Kmalu  so se pojavile še dve možnosti, seveda smo poskusili. Najprej na tržnici Moste in nato še v Šiški. Na obeh lokacijah smo uspešni.

Z odprtjem trgovin, pa se je pojavil problem z velikostjo delavnice. Postala je pretesna in težko je bilo delati v takih razmerah. Zato smo se odločili, da pričnemo z graditvijo novega sodobnega objekta za proizvodnjo, ki nam bo omogočal lažjo in kvalitetnejšo izdelavo in pripravo  naših izdelkov. Tako smo se leta 2006 vselili v nove proizvodnje prostore.  V novih prostorih smo dobili možnost, da vse skupaj še bolj skrbno in predvsem po željah kupcev pripravimo sveže meso in mesne izdelke.

Ker so se sprostili prostori, kjer smo imeli delavnico, smo prenovili trgovino na Lavrici, ki se je spremenila v  prijetno sodobno trgovino, kjer imamo razstavljene vse naše mesne izdelke, ki se jih je v teh letih delovanja, kar nekaj nabralo.

Z samo širitvijo trgovin, dostavam gostinskim obratom in proizvodnje, se je tudi povečevala potreba po zaposlenih, tako se je vsake toliko časa pridružil nov član oziroma sodelavec, trenutno nas je  trinajst redno zaposlenih in dva praktikanta iz srednje šole za mesarja. Vsi, ki so se nam pridružili to delajo z veseljem.

Naš cilj je delati z domačim mesom, vzrejeno v Sloveniji, ker menimo, da je slovensko meso zelo  kvalitetno in iz te surovine dobimo kvalitetne izdelke, po starih metodah, z čim manj dodanih sodobnih dodatkov. Želimo delati na kvaliteti. Za enkrat nam to tudi uspeva.

 

Dober tek vam želi, kolektiv mesarije Vintar- Promes iz Lavrice.