NEKAJ PRIPOROČIL ZA PRIPRAVO NAŠIH IZDELKOV

  • Prekajeno meso se kuha od cca 40 minut do dobre ure, odvisno od velikosti kosov ( 1kg je cca 50 minut kuhanja). Kos damo v lonec in zalijemo z vodo. Ko voda zavre, zmanjšamo da počasi vre.
  • Klobase za kuhanje, kot so mesena, kmečka, gorenjska, goveja, pripravimo tako, da jih damo v vodo in pustimo da zavre. Ko zavre zmanjšamo in jih pustimo cca 10 minut vreti na minimumu.
  • Pečenico pripravimo tako, da jo damo v vodo in pustimo da zavre. Ko zavre zmanjšamo in jo pustimo cca 10 minut vreti na minimumu. Vmes segrejemo mast ali olje v ponvi in jo še na obeh straneh popečemo, cca 10 minut.
  • Želodec za kuhanje oziroma želodec z kašo pripravimo tako, da ga damo v vodo in pustimo da zavre. Ko zavre zmanjšamo in ga pustimo cca 40 minut vreti na minimumu.
  • Hrenovke, safalade, pivske, pripravimo tako, da jih damo v vodo in pustimo da zavre. Ko zavre ugasnemo in jih pustimo v vodi še 5 minut, da se do konca pregreje. Lahko pa jih tudi samo popečemo.
  • Krvavice in domače krvavice, damo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z mastjo. Pokrijemo z alufolijo in damo peč v pečico za cca 40 minut na 150 stopinj. Nato vzamemo alufolijo dol in jo popečemo do konca, da postane skorja hrustljava.